АКТУЕЛНО

ОГЛАС – Локации за поставување урбана опрема за продажба на сувенири

О Г Л А С  Бр. 01/2019

За прибирање на понуди за издавање на времено користење на локации за            поставување на урбана опрема за продажба на сувенири

ЈП Градски Пазар Охрид  издава простор за поставување урбана опрема за комерцијално користење.

Велигденски Базар 2019

Се одржа традиционалниот, шести по ред Велигденски Базар,на кој учество зедоа голем број домашни продавачи и производители на традиционални јадења, сувенири, рачни изработки…
Благодарност до в.д. Градоначалникот Константин Георгиевки, кој присуствуваше на Базарот и ги поздрави сите присутни учесници и гости.

8 години од основањето на Ј.П Градски Пазар – Доделени 2 јубилејни награди

Денеска јавното претпријатие Градски Пазар, скромно го одбележа 8 годишното постоење од основањето. Беа доделени 2 јубилејни награди, на кои им ги додели претседателката на советот на општина охрид, која воедно беше и прв директор на ова претпријатие од основањето.

ОГЛАС за изнајмување на тезги за Новогодишните и Божиќните празници

По повод Новогодишните и Божиќните празници, ЈП Градски Пазар Охрид издава под закуп тезги за продажба на Новогодишни украси на плоштадот Крушевска Република (кај Стариот Чинар).

ОГЛАС За продажба на расходовани основни средства на ЈП Градски Пазар Охрид

ОГЛАС

За продажба на расходовани основни средства на ЈП Градски Пазар Охрид.

Врз основа на член 3 од Одлуката за расходовање  и продажба на основни средства  бр. 02-430/4 од 12.10.2018 год., донесена од страна на Управниот одбор на ЈП Градски Пазар Охрид, комисијата за продажба на расходованите основни средства, формирана со решение бр. 03-454/1 од 24.10.2018 год., објавува оглас за продажба на следните основни средства:

Извештај од работењето и остварените резултати за период од 01.07.2018 – 30.09.2018

Извештај од работењето и остварените резултати за период од 01.07.2018 – 30.09.2018 (преземи PDF документ)

ОГЛАС За продажба на расходовани основни средства на ЈП Градски Пазар Охрид

ОГЛАС

За продажба на расходовани основни средства на ЈП Градски Пазар Охрид.

Врз основа на член 3 од Одлуката за расходовање  и продажба на основни средства  бр. 02-430/4 од 12.10.2018 год., донесена од страна на Управниот одбор на ЈП Градски Пазар Охрид, комисијата за продажба на расходованите основни средства, формирана со решение бр. 03-454/1 од 24.10.2018 год., објавува оглас за продажба на следните основни средства:

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Врз основа на член 22 став 1 точка 1 и 2, член 23 од Законот за работни односи и член 5 од Колективниот договор на Јавното претпријатие за управување со пазари на големо и мало Градски Пазар Охрид, Директорот на ЈП Градски Пазар Охрид го објавува следниот

Ново зелено пазарче на ул.Сирма Војвода

Поттикнати од идејата за овозможување на подобри услови како на купувачите на земјоделски производи така и на продавачите на истите низ градов, направивме ново зелено пазарче на ул.„Сирма Војвода“ бр. 7 кое започна со работа на 01.06.2018 година, со капацитет од 30 тезги.

Велигденски саем по четврти пат во Охрид

Плоштадот Крушевска Република во Охрид и годинава беше место каде се одржува Велигденскиот саем. Дваесеттина излагачи на празнично украсените штандови понудија велигденски украси, ракотворби, накит, традиционални охридски специјалитети. Велигденскиот саем е добра можност за промоција на нашите изработки, велат излагачите.